fbpx

Nu ar avea treabă cu mirosul neplăcut din Chișinău: Compania Zernoff dezminte acuzațiile care i-au fost aduse

După ce uzina de producere a etanolului „Zernoff” a fost acuzată că ar fi implicată în cazul mirosului neplăcut din Chișinău, reprezentanții instituției au dezmințit informațiile, accentuând că acestea nu sunt adevărate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un comunicat de presă al „Zernoff” SRL se precizează că defectarea instalațiilor de tratare de la Chișinău nu are legătură cu deșeurile lichide provenite din producția de etanol.

„Din octombrie 2016, uzina de producere a etanolului Zernoff a trecut la un ciclu de producție închis, care a exclus complet trimiterea fracției lichide către stațiile de tratare.

Tehnologia a eliminat, de asemenea, posibilitatea tehnică de a arunca orice deșeuri în râu. Acest lucru, a fost confirmat prin verificări oficiale periodice care au fost efectuate în situații similare în anii precedenți”, se arată în comunicat.

Totodată, directorul de producție de la Zernoff a accentuat că înșiși angajații uzinei sunt locuitori ai orașului și consideră absolut inacceptabil deversarea oricăror deșeuri în râu.

„Ne îngrijorează faptul că cei responsabili recurg la dezinformare, iar speculațiile capătă statut de informații veridice. Vom organiza ziua ușilor deschise pentru a arăta cum funcționează uzina”, a declarat Dementii Smokvin, director de producție la Zernoff.

De asemenea, agentul economic a declarat că în următoarele zile, jurnaliștii și bloggerii vor avea posibilitatea să participe la una din zilele ușilor deschise pentru a face cunoștință cu activitatea ciclului închis al producției de etanol și pentru a informa publicul despre cum funcționează acesta.

„Acest proces tehnologic închis este desfășurat în conformitate cu toate standardele ecologice de mediu ale UE. Noua tehnologie permite reducerea în mod semnificativ a volumului fracției lichide rămase, care este introdusă înapoi în producție pentru amestecarea cu noi materii prime”, se mai arată în comunicatul celor de la Zernoff.

Cât despre problema de colectare și reciclare a produselor secundare, reprezentanții spun că a fost rezolvată. În acest scop, compania ar fi investit în jur de 7 milioane de euro și, împreună cu parteneri din Germania, ar fi instalat cele mai moderne echipamente cu tehnologii inovatoare.

Articole asemănătoare

Back to top button