fbpx

video | Agricultorii au intrat în Legislativ, unde au negociat cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare: „Dacă ieșim, înapoi nu mai intrăm”

Mai mulți reprezentanți ai agricultorilor care protestează în centrul capitalei au avut negocieri de aproape o oră cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare în incinta unei săli a Legislativuli. Fermierii cer ca deputații să le îndeplinească revendicările.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În fața agricultorilor au venit deputați din opoziție ca Alexandru Slusari, Andrian Candu, Mihai Popșoi, Sergiu Litvinenco, Inga Grigoriu sau Nicolae Ciubuc, care i-au asigurat că le vor susține revendicările în plenul Parlamentul și în comisii revendincările.

La discuții a venit și un reprezentant al Partidului Șor, vicepreședintele Parlamentului – Vladimir Vitiuc. Acesta le-a spus fermierilor că va discuta cu fracțiunea din care face parte pentru a decide cum vor proceda.

Totodată, și un reprezentant al PSRM a participat la discuții: președintele Comisiei parlamentare pentru Agricultură, Radu Mudreac.

În cele din urmă, deputații au mers la fracțiunile lor pentru a aborda solicitările agricultorilor, urmând că tot astăzi să le ofere fermierilor un răspuns. Până atunci, cei din urmă așteaptă în incinta Parlamentului: „Noi dacă ieșim acum din Parlament, înapoi nu mai intrăm”, a spun unul dintre ei.

Amintim că principala solicitare a agricultorilor este păstrarea actualului regim fiscal, fără creșterea TVA-ului pentru producția agricolă.

Citește și: video | Îmbrânceli la Parlament: Agricultorii ar încerca să urce cu tractoarele pe scările din fața Legislativului

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button