fbpx

video | A recrutat-o pentru a o trafica în Germania fără să știe că e polițistă sub acoperire. Membra unui grup criminal, reținută pe aeroport

O tânără de 25 de ani, suspectată de trafic de ființe umane, a fost reținută în flagrant pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova alături de o potențială victimă despre care nu știa că e polițistă sub acoperire. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tânăra era parte a unei grupări criminale, iar veniturile care i-au fost promise de traficanți constituiau anual circa 75.000 de euro per persoană. Aceasta avea rolul de a recruta, perfecta actele de călătorie şi organiza transportarea fetelor în Germania.

În vederea documentării acțiunilor membrilor grupului criminal organizat a fost infiltrată o angajată a Direcției de Poliție Chișinău, în calitate de investigator sub acoperire. Tânăra o însoțea pe polițistă, care avea rolul de victimă și, conform schemei, urma să fie preluată de către membrii filierei de trafic de ființe umane cu scopul exploatării sexuale în Uniunea Europeană.

Potrivit Poliției de Frontieră, în luna mai curent a fost inițiată o operațiune pe linia destructurării grupării criminale specializate în trafic de ființe umane, unde erau vizate mai multe persoane, cetățeni ai Republicii Moldova și ai României, stabiliți cu traiul în Germania.

Suspecții identificau victimele prin intermediul internetului. Aceștia le promiteau remunerare bănească şi condiții de trai decente în Germania. Ulterior, ajungând la locul de destinație, erau preluate de către alţi membri ai reţelei internaţionale de trafic de fiinţe umane pentru a fi adăpostite în apartamente, închiriate cu acest scop.

În consecință, tânăra moldoveancă a fost reținută și plasată în arest preventiv pentru 30 de zile, de pe 29 noiembrie 2019. Măsurile procesual penale continuă în vederea identificării tuturor membrilor grupării și tragerea lor la răspundere.

Pentru traficul de fiinţe umane legea prevede pedeapsă cu închisoare de la șapte la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Articole asemănătoare

Back to top button