fbpx

update | Alerta cu bombă la Judecătoria Ciocana a fost falsă. Persoana care a efectuat apelul riscă să fie sancționată

(update, 12:40)

În urma verificării clădirii și adiacentului Judecătorii Chișinău, sediul Ciocana, specialiștii din cadrul serviciului Bomteh nu au găsit careva obiecte suspecte sau explozibile. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru „comunicarea mincinoasă cu bună-ştiință despre actul de terorism”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ofițerii de investigație și urmărire penală a întreprind toate măsurile pentru a identifica persoana care a făcut apelul. Dacă va fi găsită și i se va demonstra vina, aceasta riscă amendă maximă de 42.500 de lei, cel mult 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau doi ani de pușcărie.

Știrea inițială

Toate persoanele au fost evacuate din Judecătoria Ciocana după ce o persoană necunoscută a comunicat despre un obiect explozibil. La fața locului au intervenit toate serviciile specializate.

Apelul a parvenit chiar la judecătorie, la ora 11:04, avertizarea fiind făcută de o femeie vorbitoare de limbă rusă. Zona a fost încercuită de oamenii legii. Geniștii fac verificări le de rigoare.

Angajații poliției întreprind toate măsurile în identificarea persoanei care a efectuat apelul. Alte circumstanțe ale cazului urmează a fi stabilite.

De menționat este prima alertă de acest gen de la începutul anului 2021. Anterior, necunoscuți au telefonat la 112 și au comunicat despre un obiect explozibil la Spitalul Clinic Bălți, iar un copil de 13 ani a pus pe jar serviciile speciale după ce a anunțat că pe acoperișul unui centru comercial din capitală se află o bombă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button