fbpx

sondaj | Biserica și Președinția – instituțiile în care moldovenii au cea mai mare încredere. Ce se află la polul opus al topului?

Dintre toate instituțiile statului, cetățenii moldoveni par să aibă cea mai mare încredere în Biserică și Președinție. Cel puțin așa arată datele unui sondaj socio-politic realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, din totalul respondenților, 65,3% și 52,4% au oferit aprecieri pozitive anume celor două instituții. Acestea sunt urmate în topul încrederii moldovenilor de Primărie (44,5%), Mass-media (38,9%), Armată (37,7%), Academia de Științe a Moldovei (33,5%), Poliție (32,5%) și Guvern (31,4%).

La polul opus al clasamentului realizat de asociație se află justiția, partidele politice și patronatele, cu 17,3%, 13,8% și, respectiv, 11,7% de aprecieri pozitive.

De notat că o parte importantă a persoanelor intervievate au declarat că „nu prea au încredere” în toate cele 15 variante propuse de sociologi, cu excepția celor două instituții din fruntea clasamentului.

De asemenea, cei mai mulți spun că „nu au deloc încredere” anume în patronate, sistemul bancar și justiție.

Foto: captură video privesc.eu

Sondajul a fost realizat în perioada 2 – 13 ianuarie 2020 pe un eșantion de 1189 de respondenți din 83 de localități din țară, fiind reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova. Marja de eroare constituie +/-3%.

Articole asemănătoare

Back to top button