fbpx

Șeful adjunct al ANP, care se afla în detenție în penitenciar, ar fi spitalizat

Serghei Demcenco, șeful adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), care se afla în arest preventiv în penitenciarul Pruncul, închisoare cu statut special, ar fi fost transferat și spitalizat într-un spital internațional din Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Ziarului de Gardă, anumite surse spun că Demcenco a fost internat la spitalul internațional Medpark acuzând probleme de sănătate, iar concluziile medicale obținute de către șeful adjunct al ANP ar arăta că Demcenco ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală urgentă.

Pe site-ul Spitalului Internațional este menționat faptul că instituția medicală dispune de „departamente conform standardelor internaționale” și că este „primul și cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară”. Pentru o zi de spitalizare în această clinică, pacienții ar trebui să achite în jur de 100 de euro.

Solicitați de de jurnaliștii ZDG, responsabilii din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au negat faptul că Demcenco este spitalizat la Spitalul Internațional Medpark, însă au menționat că șeful adjunct al instituțiilor penitenciare este internat într-o instituție medicală publică, fără însă a ne oferi mai multe informații despre starea de sănătatea a lui Demcenco.

„Serghei Demcenco a fost internat într-o instituție medicală publică, unde urmează tratament prescris”, susțin reprezentanții ANP.

Totodată, Dodica Ruslan, avocatul șefului adjunct al ANP, a spus că nu are permisiunea clientului său pentru a ne oferi informații pe marginea acestui subiect.

La 6 martie curent, șeful adjunct al ANP a fost plasat din arest în izolator în arest la domiciliu, iar patru zile mai târziu, în urma recursului depus de procurorii PCCOCS, Demcenco a revin în arest în penitenciar.

Pe 15 februarie, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) l-au reținut preventiv pentru 72 de ore, pe Serghei Demcenco, adjunctul Administrației Naționale a Penitenciarelor și au efectuat un șir de percheziții la domiciliul, în automobilul și în biroul de serviciu al acestuia.

Demcenco este suspectat că ar avea legături cu schema de escrocherie „securitatea-bancară” în care era implicat colonelul de justiție Viorel Perciun, șeful Penitenciarului Nr.18 Brănești.

În total, în schema de fraudă, au fost identificați 12 suspecți cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, originari din diferite raioane ale țării. Printre ei se numără doi deținuți, o persoană care activează în cadrul serviciului de securitate al unei bănci, dar și Serghei Demcenco, șef adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button