fbpx

Mai mulți angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, vizați în acțiuni de urmărire penală

Mai mulți angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor sunt în atenția Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, care întreprinde o serie de acțiuni de urmărire penală.

„PCCOCS întreprinde o serie de acțiuni de urmărire penală în privința angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor. La această etapă, procurorii sunt în faza activă a investigațiilor, iar la finalizarea lor vor fi oferite detalii despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute”, a declarat Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

De asemenea, și directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, ar fi fost reținut în această dimineață de către oamenii legii. Demcenco este suspectat că ar avea legături cu schema de escrocherie „securitatea-bancară” în care era implicat colonelul de justiție Viorel Perciun, șeful Penitenciarului Nr.18 Brănești.

În total, în schema de fraudă, au fost identificați 12 suspecți cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, originari din diferite raioane ale țării. Printre ei se numără doi deținuți, o persoană care activează în cadrul serviciului de securitate al unei bănci, dar și Serghei Demcenco, șef adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button