fbpx

video | Persoană de la conducerea unui penitenciar, implicată în escrocherii cu carduri bancare. Sunt peste 150 de victime

Oamenii legii au destructura o presupusă grupare criminală care ar fi săvârșit escrocherii prin intermediul cardurilor bancare. În total s-au înregistrat 150 de victime.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În total, au fost identificați 12 suspecți cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, originari din diferite raioane ale țării. Printre ei se numără doi deținuți, o persoană care activează în cadrul serviciului de securitate al unei bănci, dar și un angajat de la conducerea unui penitenciar.

Activitatea a fost monitorizată de către organele de drept timp de cinci luni, perioadă în care s-au acumulat probe. Potrivit materialelor, pe parcursul anului 2020 și până în prezent, suspecții ar fi însușit de pe cardurile bancare ale cetățenilor mijloace bănești în sumă totală de peste 700.000 de lei, fiind stabilite 150 de episoade.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea era bine determinată, fiecare membru al grupării criminale având rolul său, iar o parte din bani erau folosiți pentru dezvoltarea și menținerea presupusului grupul.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile, locurile de muncă și în automobilele figuranților, forțele de ordine au depistat și ridicat mai multe carduri bancare utilizate fraudulos la comiterea infracțiunilor, cartele SIM, telefoane mobile, înscrisuri de ciornă și mijloace bănești.

Toți bănuiții au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore. Dacă vina le va fi demonstrată, aceștia riscă 8 ani de pușcărie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button