fbpx

„Se căptușesc cu 200-300 de euro pentru un Pfizer”. Ala Nemerenco susține că în Republica Moldova s-ar vaccina contra cost

(update, 14:00)

Ministerul Sănătății s-a autosesizat și anunță  că investighează cazurile. Responsabilii comunică că vor informa adițional opinia publică despre situațiile respective.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială

În Republica Moldova s-ar efectua vaccinarea contra cost sau cu pile, în afara ordinii stabilite de Planul Național de imunizare. Așa afirmă consiliera prezidențială Ala Nemerenco, potrivit căreia persoanele care nu sunt ilegibile și-ar administra preparate contra COVID-19 în prima etapă.

Fosta ministră spune că planează suspiciuni asupra unor instituții medicale din capitală, de la Edineț, dar și de la Ungheni. Pentru o doză de Pfizer, acolo s-ar cere 200-300 de euro.

„Am primit și eu mai multe mesaje de la medicii care erau incluși în lista pentru vaccinare, dar nu le-a ajuns vaccin din motiv că au fost vaccinate cu totul alte persoane. Deci, deocamdată vaccinul ajunge în țară doar prin donații și printr-un efort considerabil. Alții în schimb se căptușesc cu câte 200-300 euro pentru un Pfizer.

Mi-aș dori mult ca organele statului să se sesizeze pe acest subiect. Iar Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să verifice listele vaccinaților, să identifice persoanele în cauză și să le facă numele publice pe toată țara. Atât a celor vaccinați pe așa o cale, cât și celor care au facilitat procedura. Să-și cunoască țara întreagă „eroii”.

Conducătorii instituțiilor medicale cu așa istorii i-aș demite ca pe timp de război, fără judecată”, afirmă Nemerenco, precizând ulterior că în mai multe raioane s-au vaccinat consilierii locali, împreună cu membri ai familiei și rude, primari, șefi de restaurante, de bănci sau de magazine.

ZUGO a solicitat de la Ministerul Sănătății o reacție în acest sens. Publicăm informațiile comunicate de autoritate imediat ce le primim.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button