fbpx

Șase medici la 155 de bolnavi și trei locuri la terapie intensivă pentru cinci pacienți. Situația critică de la spitalul din Anenii Noi

Doar șase medici în patru secții cu profil COVID-19, 155 de pacienți și lipsă de locuri – aceasta este situația de la Spitalul Raional Anenii Noi, informează jurnal.md. Secțiile de chirurgie și pediatrie au fost reprofilate, iar pentru a face față, s-au adus suplimentar paturi de la o tabăra pentru copii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Diana Bradu, vicedirectoarea medicală din cadrul instituției, a comunicat jurnaliștilor dă de mai bine de o lună doctorii lucrează peste limita puterilor, iar acum câteva săptămâni persoanele infectate erau direcționate către Căușeni și Ștefan Vodă. „Avem bolnavi și pe coridoare. În secția ATI avem cinci bolnavi la trei locuri. Și acolo am pus două paturi în plus”, afirmă ea.

„Ne străduim să-i primim pe toți cei care au pneumonii. Dacă bolnavul nu e în stare gravă, de tratamentul acestuia se ocupă medicul de familie. Medicii din spital sunt puțini și sunt zile în care lucrează fără întrerupere”, citează jurnal.md specialista.

„Dacă va continua așa încă două luni, o să fie morți cât într-un an. Oamenii mor greu, dureros. Ne aduc pacienți și de la Chișinău la Anenii Noi. E strașnic”, spune un alt medic.

De menționat este că, potrivit datelor statistice oficiale, de la debutul pandemiei, în raionul Anenii Noi au fost confirmate 4848 de infectări și 113 decese. Dintre persoanele care au contractat maladia, 3501 au fost vindecate, celelalte 1234 de cazuri sunt active, iar pacienții care nu sunt în stare gravă se tratează la domiciliu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button