fbpx

Sandu declară că Lupașcu nu va trece pragul Curții Constituționale. „Este păzită la indicația mea”

Domnica Manole rămâne președintă a Curții Constituționale (CC), iar Boris Lupașcu nu va trece pragul instituției, afirmă Maia Sandu. Președinta a dezvăluit că sediul este păzit la indicației ei.

Sandu a punctat că în interior vor avea acces doar persoanele care lucrează la Curte. În context, ea l-a îndemnat pe candidatul votat de PSRM și Pentru Moldova să consulte Legislația.

„Curtea Constituțională este păzită la indicația mea. Doar persoanele care lucrează și care au fost alese în mod legal și constituțional pot să intre. Domnului Lupașcu îi transmit să citească toată legislația și să înțeleagă ce răspundere poartă pentru că și-a dat acordul să participe la un act neconstituțional. El nu are imunitate și la el lucrurile s-ar putea să se întâmple mai repede”, a punctat președinta în studioul televiziunii naționale.

În cadrul emisiei, Maia Sandu a mai anunțat că îndeamnă cetățenii să fie gata să iasă în stradă pentru a-și apăra dreptul la alegeri. Potrivit ei, cetățenii înțeleg necesitatea unui scrutin anticipat.

Amintim că, în ședința de vineri a Legislativului, majoritatea formată din PSRM și Pentru Moldova a anulat decizia de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională. Ulterior, s-a decis să se aprobe pentru funcția vacantă de magistrat candidatura lui Boris Lupașcu.

Experții constituționali susțin că deciziile nu au efect juridic. Potrivit lor, doar Curtea se poate expune asupra demiterii unui membru. În același timp, Maia Sandu a convocat vineri seara Consiliul Suprem de Securitate și a cerut procurorului general să investigheze presupusa tentativă de uzurpare a puterii în stat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button