fbpx

Se prevăd noi proteste? Șefa statului: „Cetățenii să fie gata să ieșim să ne apărăm drepturile”

Șefa statului îndeamnă cetățenii să fie gata să iasă în stradă pentru a cere organizarea anticipatelor. Declarația a fost făcut în studioul televiziunii naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebată despre acțiunile pe care urmează să le întreprindă în contextul situației create în lumea politică, Sandu a punctat că a făcut deja primi pași, cerând Procuraturii și Serviciului de Informații și Securitate să asigure ordinea constituțională. Aceasta a menționat că persoanele care ar încerca să uzurpe puterea ar profita de faptul că instituțiile statului sunt slabe.

„Vreau să le spun cetățenilor să fie gata, sper să nu fie nevoie, dar în cazul în care va fi nevoie, să fie gata să ieșim să ne apărăm aceste drepturi constituționale, cel mai important drept democratic fiind alegerile. Toată lumea înțelege. Foarte mulți cetățeni susțin acest obiectiv”, a spus Sandu.

Amintim că, în ședința de vineri a Legislativului, majoritatea formată din PSRM și Pentru Moldova a anulat decizia de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională. Ulterior, s-a decis să se aprobe pentru funcția vacantă de magistrat candidatura lui Boris Lupașcu.

Experții constituționali susțin că deciziile nu au efect juridic. Potrivit lor, doar Curtea se poate expune asupra demiterii unui membru. În același timp, Maia Sandu a convocat vineri seara Consiliul Suprem de Securitate și a cerut procurorului general să investigheze presupusa tentativă de uzurpare a puterii în stat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button