fbpx

Reacția Președinției la interdicția aplicată deputatului George Simion de a intra în Republica Moldova: Există o singură soluție

Președinția Republicii Moldova anunță că regretă situația creată la hotarul moldo-român, ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 lui George Simion, actualmente deputat în Parlamentul României.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată”, se arată în comunicatul emis de instituția prezidențială/

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA, emise pe 1 octombrie 2018, a fost înaintată de avocatul lui Simion pe 17 februarie 2021, dar a fost respinsă. Următoarea ședință pe acesta caz este preconizată pentru 7 aprilie 2021, la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Amintim că, vicepreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova și a petrecut noaptea la Vama Leușeni. El afirmă că a pornit de la București la ceremonia de înmormântare a lui Nicolae Dabija. Ulterior, la hotar, acestuia i s-au alăturat mai mulți deputați din Parlamentul României, din cadrul formațiunii menționate, cerând retragerea interdicțiilor de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru colegul lor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button