fbpx

R. Moldova va primi și mai mulți bani europeni în 2023. Eurodeputat: Trebuie să creștem sprijinul pentru a-i ajuta să treacă peste crize

Republica Moldova va primi în 2023 și mai mulți bani europeni. Pornind de la propunerea Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, acordul între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene privind Bugetul UE din anul 2023 cuprinde o creștere de 210 milioane de euro a alocărilor pentru sprijinirea țărilor din vecinătatea estică. Anunțul a fost făcut marți, 15 noiembrie, de către europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sprijinul vizează inclusiv Republica Moldova și Ucraina.

„Acești bani vor putea fi utilizați pentru investiții în modernizare, în școli, spitale, dar și pentru gestionarea crizei generate de invazia Rusiei în Ucraina și implementarea reformelor necesare integrării europene. Republica Moldova este stat candidat și va deveni stat membru al Uniunii Europene”, anunță eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

Siegried Mureșan susține că sprijinul pentru Republica Moldova trebuie să crească, pentru „a-i ajuta să treacă peste crizele cu care se confruntă și să pregătească de aderarea la Uniunea Europeană”.

Amintim că Consiliul European a acordat joi, 23 iunie, Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană

 

Articole asemănătoare

Back to top button