fbpx

Polițiștii de frontieră din Moldova au fost instruiți să întreprindă măsuri de prevenire a coronavirusului

Polițiștii de frontieră și angajații Serviciului Vamal din Aeroportul Internațional Chișinău au fost informați despre simptomele sindromului respirator provocat de coronavirus, instruiți să întreprindă măsurile de protecție individuală și să stabilească indicii de identificare a persoanelor infectate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ofițerii au fost informați despre simptomele și modalitățile de preîntâmpinare a riscurilor, inclusiv despre acțiunile de protecție individuală a angajatului antrenat în efectuarea controlului de frontieră și anume: respectarea distanței de convorbire, întreținerea încăperilor de serviciu în stare curată, efectuarea zilnică a dezinfecției, folosirea măștilor de protecție individuală și respectarea igienei personale.

Acțiunile care vor fi întreprinse de polițiștii de frontieră sunt: notificarea cazurilor privind persoanele suspecte, termometria, solicitarea asistenței medicale prin intermediul apelurilor la 112 și asigurarea accesului în punctele de trecere pentru serviciul corespunzător.

În același timp, Poliția de Frontieră îi îndeamnă pe toți cetățenii care vin din străinătate să le comunice responsabililor dacă au participat la evenimente unde au fost prezenți cetățeni din China sau oameni care au avut contact cu persoane ce au vizitat în ultimele 20 de zile țările asiatice. Această măsură urmează să prevină răspândirea virusului și menținerea situației sub control.

Articole asemănătoare

Back to top button