fbpx

O fabrică din Republica Moldova este pregătită să exporte înghețată în Uniunea Europeană

O întreprindere din Ialoveni este pregătită să își exporte produsele pe piața Uniunii Europene. Fabrica produce înghețată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Vladislav Cotici a efectuat o vizită de lucru la entitatea economică. Acesta a remarcat că unitatea este dotată cu utilaj modern, care îi permite să facă față cerințelor pieței externe.

„Anul 2021 este unul foarte important atât pentru Agenție, cât și pentru mediul de afaceri. Anul curent va include și evaluarea domeniului producerii lactatelor, ca urmare a expedierii Chestionarului și solicitării noastre la finele anului 2020 de efectuare a unui audit pentru exportul produselor lactate și a produselor compuse pe baza de lapte în Uniunea Europeană”, declară oficialul.

Precizăm că, potrivit statisticilor, în 2020 Moldova a exportat mai mult în Uniunea Europeană, dar și a introdus în țară mai marfă din această regiune. Pe piața CSI au fost puse doar circa 15% din bunurile vândute în exteriorul țării.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button