fbpx

Noi reglementări pentru asigurarea securității energetice, aprobate de Guvern: R. Moldova se apropie de standardele europene edited 09:39

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că Guvernul a adoptat miercuri, 11 ianuarie, reglementările necesare pentru buna funcționare a transportului de gaze în regim backhaul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Moldova a mai făcut un pas mare pentru a-și asigura securitatea energetică”, a scris Spînu pe rețelele de socializare.

Backhaul este tranzacția cu gaze naturale, care implică nominalizarea și alocarea livrărilor de gaze naturale în direcția opusă fluxului fizic principal de gaze naturale, care are loc în anumite puncte de intrare sau ieșire unidirecționale. Serviciul dat este aplicat în toate țările europene la punctele de interconectare.
Andrei Spînu a explicat și cum ne ajută transportul de gaze în regim backhaul.
Odată cu aprobarea reglementărilor necesare se vor crea noi posibilități de transport de gaze spre țara noastră, dar și spre Ucraina, inclusiv prin conducta trans-balcanică”, a explicat ministrul.
Spînu a mulțumit tuturor pentru implicare și determinare.
Mă bucur că după 3 ani de tergiversări și blocaje s-a reușit acest lucru. Moldova se apropie de standardele europene”, a conchis acesta.

Articole asemănătoare

Back to top button