fbpx

Ministerul Sănătății: Nu a fost depistată tulpina britanică a coronavirusului, în R. Moldova

În Republica Moldova nu există cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronvirusului, momentan. Cel puțin asta transmite Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), care precizează că a recepționat primele zece probe care atestă rezultate negative. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Conform rezultatelor, nu a fost confirmată prezența tulpinii britanice. Totodată, au fost expediate alte 20 probe pentru examinare”, transmit autoritățile după ce au recepționat rezultatele de la laboratorul din Berlin.

Menționăm că, la moment, testele privind depistarea noi tulpini sunt efectuate de către un laborator privat, care deține kituri speciale în acest sens.

Însă, metoda recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este metoda secvențierii. Reprezentanții MSMPS au avut o ședință cu specialiștii din cadrul laboratorului privat, în urma căreia au decis că vor fi expediate câteva probe laboratorului din Berlin, pentru a confirma veridicitatea rezultatelor.

La moment, laboratoarele ANSP nu dispun de echipamente necesare pentru a depista noua tulpină.

Însă, MSMPS a solicitat Organizației Mondiale a Sănătății, suport privind dotarea laboratorului ANSP, pentru realizarea metodei de secvențiere, astfel încât, să fie posibilă depistarea și altor tulpini ale virusului SARs Cov-2.

Amintim că, primarul Ion Ceban, a afirmat că în Republica Moldova ar exista „o tulpină națională” de COVID-19. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței din 15 martie a serviciilor Primăriei, edilul precizând că dispune de informația că în Republica Moldova ar fi ajuns tulpina britanică a maladiei.

Citește și: Primarul capitalei –  Probabil avem „o tulpină națională” de COVID-19

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button