fbpx

foto, video | Președintele Senatului României, vizită la Chișinău. Cu cine s-a întâlnit și ce declarații a făcut

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a avut o vizită oficială la Chișinău, unde s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu șefa statului, Nicolae Ciucă „a discutat despre cooperarea excelentă dintre Chișinău și București”, potrivit Președinției. „Oficialii au abordat teme din domenii de interes strategic – energie, infrastructură, cooperare economică, dar și aderarea Moldovei la Uniunea Europeană”, se arată într-un comunicat al instituției prezidențiale.

Foto: Președinția RM

România este cel mai important partener politic și economic al Republicii Moldova. La întrevedere, am subliniat importanța continuării proiectelor de interconectare energetică, inclusiv prin linia electrică aeriană Suceava-Bălți, care vor spori independența energetică a țării noastre. Am vorbit și despre proiectele de modernizare și construire a mai multor poduri peste râul Prut. Acești pași vor contribui la fluidizarea traficului transfrontalier, vor intensifica cooperarea economică dintre cele două maluri și ne vor apropia și mai mult de România și UE”, a punctat șefa statului.

Președinta i-a mulțumit lui Nicolae Ciucă pentru ajutorul necondiționat al României oferit Republicii Moldova de-a lungul timpului, menționând că autoritățile de la Chișinău contează mult pe expertiza și contribuția României în procesul de integrare europeană.

La sădit magnolie cu Igor Grosu

Nicolae Ciucă a mers cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, pentru a planta puieți de magnolie la Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău. Acțiunea a avut loc în semn de prietenie între cele două state.

Demnitarii au reiterat importanța intensificării activității parlamentare bilaterale, care să ofere posibilitatea preluării experiențelor legislative ale României în procesul de implementare a reformelor, precum și în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE – se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Nicolae Ciucă a fost însoțit la Chișinău de eurodeputații Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan, precum și de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

Articole asemănătoare

Back to top button