fbpx

foto | Nu doar bărbații poartă cu mândrie epoleți. Cum arată o zi din viața unei polițiste de frontieră?

Ieri, 1 noiembrie curent, Poliția de Frontieră a desfășurat un exercițiu tactic demonstrativ „O zi cu polițistele de frontieră”. Evenimentul face parte din proiectul „Femeia – Forța motrice a schimbării Poliției de Frontieră”, cu scopul de a evidența aportul femeii în asigurarea securității frontierei de stat, prin implicare în acțiuni la nivel strategic, operațional și tactic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform programului, toate exercițiile s-au desfășurat în raza municipiului Ungheni. Deschiderea evenimentului a fost inițiată chiar de pe traseul Chișinău – Ungheni, unde reprezentantele echipei mobile au înscenat verificarea mijloacelor de transport în zona de frontieră și trecerea acestora prin filtru de sesizare a substanțelor radioactive. Simularea a culminat cu primirea a câte un buchețel de flori pentru toate doamnele implicate.

Ulterior, viitoarele polițiste de frontieră, care își fac studiile la Centrul de Excelență în Securitatea de Frontieră, au mânuit arma și au demonstrat că pot interveni în diverse situații, asta fiind rezultatul muncii depuse si redunanței acestora în activitățile de frontieră.

Evenimentul s-a încheiat pe o notă pozitivă, cu discuții în jurul unui foc de tabără, unde toți participanții și-au împărtășit impresiile și au avut parte de muzică și voie bună.

Foto: Poliția de Frontieră via Facebook
Foto: Poliția de Frontieră via Facebook

 

Articole asemănătoare

Back to top button