fbpx

foto | Maldive, Dubai și Seychelles – printre destinațiile de lux vizitate de Dodon. Au apărut fotografiile de vacanță nepublicate până acum

Pe parcursul ultimilor 15 ani, cât timp a trăit cu un salariu de bugetar, Igor Dodon a avut parte de câteva vacanțe de lux în destinații exotice. Printre acestea se numără: Maldive, Dubai sau Seychelles. Informații și câteva fotografii de vacanță nepublicate până acum au fost scoase la iveală de Ziarul de Gardă, care a investigat și cât ar fi costat unele sejururi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maldive – Potrivit sursei citate, în 2010, Dodon a plecat cu familia sa în Maldive – considerată drept o destinație de lux, loc la care râvnesc să ajungă europenii pe timp de iarnă. Din timpul vacanței – însă – el nu a publicat nici o imagine.

Acolo, politicianul și-a făcut fotografii cu soția sa, Galina, în martie, în ajunul Zilei Internaționale a Femeii. Din imagini se mai observă că Dodon a fost împreună și cu Igor Grigoriev, fostul său coleg de facultate și de cămin, de la Universitatea Agrară, și soția acestuia. Grigoriev a mai fost și coleg de partid cu Dodon, în PCRM, și director al Agenției Proprietăți Publice.

Seychelles – Această destinație a fost vizitată de familia Dodon în 2011, fiind considerată de agențiile de turism „paradisul celebrităților, al celor care vin în luna de miere și al celor cu posibilități financiare deosebite”. Și de această dată, politicianul a fost însoțit de familia Grigoriev. Din această vacanță au fost găsite mai puține fotografii: în una Igor Dodon stă întins pe o barcă, iar în alta este alături de soția sa, el fiind îmbrăcat într-un tricou alb, pe care scrie denumirea unității de cazare: „Constance Ephelia Resort of Seychelles”.

Potrivit ZDG, în ianuarie curent, o cameră dublă în acest hotel costă aproximativ 8000 de lei pentru o noapte, pe când un sejur întreg, cu zbor din Chișinău, depășește suma de 5000 de euro. O astfel de vacanță ar fi putut costa, în 2011, chiar și 10.000 de euro (la cursul valutar de atunci).

Escapada din Dubai – La întoarcere, familiile Dodon și Grigoriev au vizitat timp de două zile Dubaiul, din Emiratele Arabe Unite. Conform investigației, ei au fost cazați „în inima orașului”, la Address Hotel.

Pentru ZDG, Igor Grigoriev, stabilit acum în orașul Sevilla din Spania, a recunoscut autenticitatea fotografiilor și, fiind întrebat de costul vacanțelor, a declarat: „asemenea vacanțe nu sunt ieftine, depășind venitul pe un an al unui funcționar public din acea perioadă”. 

Pe de altă parte, pentru aceeași sursă, Președinția a spus: „absolut toate vacanțele care au presupus costuri de cazare au fost achitate din veniturile legale obținute de familia prezidențială”.

Vezi articolul integral, accesând acest link.

Articole asemănătoare

Back to top button