fbpx

foto | Încă un copac a fost doborât în parcul Alunelul din Chișinău

Parcul Alunelul din cartierul Sculeni al capitalei continuă să fie pericol pentru vizitatori. Un copac a fost doborât la pământ astăzi, la orele amiezii, scrie agora.md. Din imagini se poate vedea că arborele are ramuri uscate.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit sursei citate, copacul a căzut la câțiva metri de trecători, acest lucru întâmplându-se fără semne că ar exista un pericol.

Precizăm că meteorologii au emis, pentru ziua de astăzi, cod galben de intensificare a vântului.

Cazul are loc la patru zile distanță de tragedia în urma căruia un copil de aproape doi ani a murit după ce a fost strivit de o ramură groasă de copac, în același parc.

Vezi și: Tragedia din Parcul Alunelul: Copila a suferit un traumatism cranian deschis și „nu a răspuns la tehnicile de resuscitare”

În urma decesului fetiței, procurorii au pornit un dosar penal pentru neglijență în serviciu, iar Primăria Chișinău a inițiat o anchetă internă.

Directorul întreprinderii municipale „Spații Verzi”, Serghei Carp, a fost demis.

Municipalitatea a dat imediat vina pe Agenția Mediului, despre care a afirmat că a dat permisiunea defrișării doar a unei părți din cei 170 de copaci, solicitați de a fi defrișați.

În prelică, Agenția de Mediu a afirmat că bucata de copac căzută sâmbătă nu se regăsește în lista arborilor propuși spre autorizare pentru curățare, solicitată de întreprinderea municipală „Spații Verzi”.

Articole asemănătoare

Back to top button