fbpx

Tragedia din Parcul Alunelul: Copila a suferit un traumatism cranian deschis și „nu a răspuns la tehnicile de resuscitare”

Fetița care a decedat după ce a fost lovită de o creangă în parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei avea un an și două luni. Copilul a suferit un traumatism cranian deschis și „nu a răspuns la tehnicile de resuscitare”, în ciuda eforturilor medicilor. Informațiile au fost oferite de către șeful Direcției municipale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, în cadrul ședinței de luni, 16 mai, a serviciilor municipale ale Primăriei Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ambulanța a preluat copilul și l-a transportat la cel mai apropiat spital. Acolo a ajuns la ora 11:55. A fost direcționată în sala de reanimare, unde era deja echipa de resuscitare. Au fost executate toate procedurile. Cazul a fost de mare responsabilitate și am solicitat imediat și reanimobilul, pentru o eventuală transferare a copilului la o secție specializată de neurochirurgie pediatrică. Cu regret, copilul nu a răspuns la tehnicile de resuscitare și ulterior a fost stabilită moartea clinică și biologică”, a declarat Boris Gîlcă.

Oficialul a mai precizat că în urma accidentului, fetița s-a ales cu o traumă deschisă la craniu.

Amintim că o bucată dintr-un copac a căzut peste o fetiță de doi ani sâmbătă, 14 mai, în parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. Micuța a murit la spital din cauza traumelor primite.

Luni, 16 mai, Procuratura municipiului Chișinău a informat despre inițierea unui dosar penal pornit pe neglijență în serviciu a persoanelor publice. La această etapă, urmărirea penală este în plină desfășurare, la moment fiind efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală.

Potrivit prevederilor Codului Penal, persoanele care vor fi găsite vinovate riscă închisoare de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button