fbpx

Dosar penal pe marginea tragediei din Parcul „Alunelul” din capitală. Cine va fi tras la răspundere

Procuratura municipiului Chișinău a inițiat un dosar penal pornit pe neglijenţă în serviciu a persoanelor publice, soldat cu decesul unui copil, produs în Parcul „Alunelul” din capitală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unei note informative emisă de către serviciul de presă al procuraturii generale pe 16 mai, în urma autosesizării organului de urmărire penală, la 14 mai 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane, infracţiune prevăzută de art. 329 alin. (2) lit. a) din Codul penal.

Amintim că o bucată dintr-un copac a căzut peste o fetiță de doi ani sâmbătă, 14 mai, în parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. Micuța a murit la spital din cauza traumelor primite.

La această etapă, urmărirea penală este în plină desfăşurare, la moment fiind efectuate mai multe acţiuni de urmărire penală, potrivit procuraturii.

Potrivit prevederilor Codului Penal, persoanele care vor fi găsite vinovate riscă închisoare de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button