fbpx

video | Tragedia din Parcul Alunelul: Șeful de la „Spații Verzi”, Serghei Carp, va fi demis din funcție

Directorul „Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Serghei Carp, va fi demis din funcție, în urma tragediei petrecute sâmbătă, 14 mai, în Parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. Anunțul a fost făcut de către primarul Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă susținută marți, 17 mai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În rezultat, șeful de la Spații Verzi va fi demis. Noul director va iniția o anchetă de serviciu în privința vicedirectorului de ramură, al inspectorului de sector, al maistrului și maistrului superior, fie alți angajați. Sugestia mea este ca ei să nu aștepte următoarea anchetă și să-și dea demisia”, a declarat Ion Ceban în cadrul conferinței de presă.

Amintim că o bucată dintr-un copac a căzut peste o fetiță de doi ani sâmbătă, 14 mai, în parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. Micuța a murit la spital din cauza traumelor primite.

Luni, 16 mai, Procuratura municipiului Chișinău a informat despre inițierea unui dosar penal pornit pe neglijență în serviciu a persoanelor publice. La această etapă, urmărirea penală este în plină desfășurare, la moment fiind efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală.

Potrivit prevederilor Codului Penal, persoanele care vor fi găsite vinovate riscă închisoare de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button