fbpx

Reacția Primăriei Chișinău, după ce o fetiță a fost ucisă de căderea unei bucăți de copac în parcul Alunelul

Primăria municipiului Chișinău a venit cu o reacție la cazul tragic din parcul Alunelul din Chișinău, unde astăzi, din cauza prăbușirii unei bucăți de copac, a murit o fetiță de doi ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit municipalității, pentru Parcul Alunelul, Î. M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi a solicitat de la Agenția de Mediu curățarea și tăierea a 170 de arbori.

Agenția de Mediu nu a autorizat integral intervenția în baza solicitării operatorului municipal ci doar permisiunea pentru curățarea și tăiere a 70 de copaci – susține Primăriei.

„În urma cazului tragic de astăzi, când un copac s-a rupt și a căzut traumând un copil, Primăria Chișinău este alături de familie și se implică pentru a acorda ajutor.

Echipa Primăriei, pretorii, consilierii și angajații de la spații verzi s-au mobilizat operativ în acest caz”, se arată într-un comunicat al municipalității, care informează că „Î. M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi nu are dreptul și nu poate să realizeze curățarea și tăierea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie pe fiecare caz separat, adică la fiecare copac, să fie solicitare către Agenția de Mediu”.

Potrivit Primăriei, procedura birocratică poate dura până la o lună: „În ultima perioadă, solicitările transmise către Agenția de Mediu sunt examinate și durează timp de 3 luni”.

Primăria Chișinău va deschide o anchetă internă pe acest caz.

Articole asemănătoare

Back to top button