fbpx

foto | Au fost desemnați cei mai buni halterofili moldoveni ai anului 2023

La sfârșitul anului, comunitatea halterofilă din Republica Moldova a sărbătorit realizările notabile ale sportivilor și antrenorilor la Gala Federației de Haltere. Evenimentul grandios a adunat protagoniști cheie din lumea halterelor pentru a recunoaște eforturile depuse și pentru a sărbători excelența în acest sport de forță. Federația de Haltere din Republica Moldova a fost numită de către Ministerul Educației și Cercetării drept cea mai bună federație a anului 2023, iar Marin Robu a fost desemnat halterofilul anului de către Federația de profil. Acesta a reușit în 2023 să devină campion european U23 și a cucerit o medalie de argint la mondiale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Gala a oferit o platformă pentru a evidenția rezultatele remarcabile obținute de sportivi în competițiile naționale și internaționale pe parcursul anului.

Așadar, halterofilii moldoveni se pot lăuda în acest an cu 44 medalii obținute la competiții internaționale, dintre care
13 de aur, 18 de argint și 13 de bronz.

În cadrul evenimentului au fost desemnați și cei mai buni sportivi ai anului 2023. La categoria Juniori Feminin – Nicoleta Cojocaru, Masculin – Danu Secrieru. Categoria tineret Feminin – Alexandrina Ciubotaru, Masculin – Tudor Bratu. Categoria Seniori Feminin – Erighina Elena, Masculin – Marin Robu.

Nu doar sportivii au fost lăudati, ci și antrenorii care au jucat un rol esențial în pregătirea și formarea sportivilor. Premiile au fost acordate și pentru contribuții deosebite în dezvoltarea halterelor în țară, evidențiindu-se eforturile depuse pentru promovarea acestui sport în rândul tinerilor și susținerea continuă a excelenței în performanță.

Titlul de cel mai bun antrenor al anului a fost obținut de antrenorul Sergiu Crețu.

Cu recunoștință pentru antrenori și sportivi a venit președintele Federației Naționale de Haltere, Antonio Conflitti. „Este o onoare să vă adresez cuvintele mele la această Gala magnifică, unde celebrăm excelența, devotamentul și rezultatele notabile ale comunității noastre de haltere. Fiecare ridicare de greutăți a voastră, fiecare record doborât, a contribuit la creșterea prestigiului halterelor în țara noastră”.

Gala a oferit, de asemenea, o oportunitate de a arunca o privire asupra perspectivelor viitoare ale halterelor din Republica Moldova.

Sportivii și antrenorii și-au primit diplomele de merit, premiile și felicitările din partea autorităților, însă și Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (ASICS), a oferit campionilor premii în valoare de 300.000 de lei.

Gala Federației de Haltere din Republica Moldova a demonstrat încă o dată că această disciplină sportivă este vie în țara noastră, și că sportivii și antrenorii merită recunoaștere pentru devotamentul și dedicarea lor.

Articole asemănătoare

Back to top button