fbpx

foto | Alte zece troleibuze noi vor circula pe străzile capitalei. Pe ce rute au fost plasate

Primăria municipiului Chișinău anunță despre achiziționarea a 10 troleibuze noi clasice AKSM, de ultima generație, fabricate la uzina „Belkommunmash” din Minsk și asamblate la Atelierul de reparații al Î.M. „Regia Transport Electric”. Acestea au fost prezentate joi, 5 mai, în Piața Marii Adunări Naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Unitățile noi de transport vor circula pe liniile nr. 4, 8, 12, 13, 21, 24, 25, 28 și au înlocuit alte 10 troleibuze care aveau termenul de exploatare depășit și nu corespundeau cerințelor tehnice.

Potrivit municipalității, pentru anul 2022 este planificată achiziționare a 50 de troleibuze noi confortabile, care vor înlocui unitățile vechi de pe rutele municipale. În comtext, autoritațile municipale mai comunică despre inițiativa de a elabora Planul de Mobilitate Urbană, unde pe lângă modernizarea infrastructurii de profil, vor fi reconfigurate mai multe rute urbane de troleibuze, pentru a crea trasee noi, în scopul acoperirii unor zone unde nu există transport public de pasageri.

Troleibuzele noi dispun de sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video interior / exterior, loc special amenajat pentru bagajul de mână, prize USB destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice, blocuri optice pe bază de LED, oglinzi dotate cu sistem de încălzire, rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă. Costul unui troleibuz este de 165 mii euro.

Pe parcursul anului trecut, municipalitatea a pus pe linii 240 de unități de transport public, dintre care a asamblat sau procurat 82 de troleibuze noi și a achiziționat 100 de autobuze noi, inclusiv alte 58 de unități rulate.

Foto: Ion Ceban via Facebook
Foto: Ion Ceban via Facebook
Foto: Ion Ceban via Facebook
Foto: Ion Ceban via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button