fbpx

Faceți provizii și luați cu voi haine calde dacă porniți la drum! Recomandările salvatorilor în caz de intemperie

În contextul Codului portocaliu emis de meteorologi, salvatorii le recomandă cetățenilor să nu pornească de acasă dacă nu este strict necesar. În același timp, cei care vor fi nevoiți să circule pe ninsoare și ghețuș sunt îndemnați să se asigure că au mașinile echipate corespunzător și să țină cont de indicațiile autorităților. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă ați pornit la drum, asigurați-vă că aveți rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte călduroasă. Șoferii, în special cei care conduc autocarele școlare, sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină o lopată, nisip și lanțuri. În același timp, IGSU îndeamnă administrațiile publice locale să monitorizeze drumurile naționale din subordine.

Pescarii și minorii sunt avertizați să nu iasă pe gheață dacă stratul format nu depășește 8-10 centimetri. Părinții sunt rugați să nu lase copiii nesupravegheați în preajma bazinelor acvatice și să le interzică schiatul, patinajul dar și ieșirile pe gheață. La fel, o atenție deosebită trebuie acordată femeilor însărcinate și oamenilor cu boli cronice grave. Aceștia trebuie transportați la instituțiile medicale înainte de perioada pentru care au fost anunțate condiții meteorologice complicate, pentru a evita situațiile de risc.

Totodată, în perioada rece a anului oamenii sunt îndemnați să respecte cu strictețe normele antiincendiare. Pentru a evita producerea incendiilor în sectorul locativ, pompierii recomandă ca sobele și aparatele electrice de încălzit să fie exploatate corespunzător.

IGSU va monitoriza situația, iar salvatorii vor interveni pentru a efectua acțiuni de deblocare și tractare în caz de necesitate.

Citește și: Să aveți lopata în portbagaj și să nu circulați cu pneuri de vară! Poliția vine cu recomandări în caz de ninsori abundente, polei și ghețuș

Articole asemănătoare

Back to top button