fbpx

Dosar penal după incidentul de la Naslavcea: Cauza va fi investigată prin prisma a două infracțiuni

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a pornit un dosar penal pe faptul survolării spațiului aerian al Moldovei de rachete pe 10 octombrie 2022 și urmare a detonării unui dispozitiv exploziv în apropierea localității Naslavcea, Ocnița pe 31 octombrie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dosarul penal a fost pornit urmare a cercetării faptelor investigate în cadrul unui proces penal inițiat săptămâna trecută și urmare a prezentării către procurorii PCCOCS a materialelor relevante. Cauza este investigată prin prisma a două infracțiuni.

Astfel, situația privind survolarea spațiului aerian de rachete, pe 10 octombrie curent, este investigată prin prisma infracțiunii prevăzute de Codul penal privind încălcarea regulilor de zbor, care se referă la intrarea, tranzitarea aeriană a teritoriului Republicii Moldova fără autorizaţia stabilită, sau la altă încălcare a regulilor referitoare la executarea zborurilor în spaţiul aerian al R. Moldova.

În ceea ce privește detonarea unui corp material/dispozitiv exploziv pe 31 octombrie curent, în proximitatea satului Naslavcea, fapta este investigată prin prisma articolului din Codul penal care prevede livrarea, plasarea, punerea în funcţiune sau detonarea unui dispozitiv exploziv ori a altui dispozitiv cu efect letal.

Cauza urmează să fie cercetată multilateral, iar în acest sens a fost și va fi solicitată informație suplimentară din partea instituțiilor naționale, precum și din partea jurisdicțiilor ale căror spații aeriene au fost survolate de rachetele în cauză, informează PG.

Menționăm că luni, 31 octombrie, Rusia a lansat mai multe rachete în Ucraina. Una dintre acestea a fost doborâtă de sistemul de apărare ucrainean și a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că nu au fost raportate victime, dar casele unor localnici au rămas cu geamurile sparte.

În urma exploziei, accesul în localitatea Naslavcea a fost interzis, iar efective ale Ministerului Afacerilor Interne au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole.

Citește și: video | Zelenski, despre explozia de la Naslavcea: „Reamintește cât de important este să ne apărăm împreună împotriva acestui rău”

Articole asemănătoare

Back to top button