fbpx

Curtea Constituțională: Stadionul Republican a fost transmis legal Ambasadei SUA

Magistrații de la Curtea Constituțională au declarat neconstituțională hotărârea Parlamentului prin care a fost abrogată transmiterea teritoriului Stadionului Republican în proprietatea Guvernului SUA, pentru constituirea unui nou complex al Ambasadei. Examinarea cauzei a avut loc după ce s-au depus trei sesizări în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autorii recursurilor sunt foștii deputați din Platforma DA Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, democrații Pavel Filip, Monica Babuc, Nicolae Ciubuc, Ghenadie Buza, Radu Rebeja, Ludmila Guzun și Dumitru Diacov, dar și deputatul PAS Dumitru Alaiba.

Așadar, pe teritoriul Stadionului se va construi un nou spațiu al Ambasadei SUA. Anterior, în spațiul public au existat și alte propuneri privind valorificarea terenului, inclusiv construirea unui parc de distracții.

De menționat este că joi, în timpul ședinței Parlamentului, în fața clădirii s-au adunat mai mulți manifestanți, Ei au jucat badminton, au băut cafea pe pături și au desenat pancarte, solicitând publicarea tuturor documentelor și a corespondenței oficiale referitoare la acel spațiu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button