fbpx

Codașii Europei! Pe ce loc se află Republica Moldova în clasamentul mondial al vaccinării anti-COVID

Republica Moldova se numără printre codași pe continentul european în ceea ce privește campania de vaccinare anti-COVID. Mai exact, suntem pe locul patru la vaccinări – mai rău decât la noi fiind în Ucraina, Bosnia Herțegovina și Belarus. Informațiile se conțin într-un clasament întocmit de „Our World in Data”, o publicație științifică online editată de cercetătorii Universității din Oxford, scrie jurnal.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit publicației britanice, Republica Moldova este pe locul patru de la coada clasamentului pe continentul european, cu doar 5% din populație vaccinată.

Citește și: Chișinău: Maraton non-stop de vaccinare fără programare în weekend-ul 21-23 mai. Iată adresele

Campania de imunizare se desfășoară mai lent doar în Ucraina, care și-a vaccinat numai 2,1% dintre cetățeni, Bosnia Herțegovina cu 2,5% și Belarus cu 3,4%.

La polul opus se află Marea Britanie, cu o rată de imunizare de aproape 54%, urmată de Ungaria și Finlanda.

Nici în clasamentul mondial nu stăm prea bine, fiind depășiți la capitolul vaccinare chiar și de țări afectate puternic de pandemie, precum Brazilia și India. În plus, suntem printre țările în care se atestă un număr foarte mic de cetățeni vaccinați complet. Aici suntem depășiți de țări precum Mexic, India și Rusia.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că pandemia e departe de fi stăvilită, în ciuda ratelor ridicate de vaccinare din unele state. Asta pentru că în alte țări situația este gestionată în continuare deficitar, iar populația se confruntă cu rate mari de infectare.

Republica Moldova se află pe locul șase în lume la capitulul decese cauzate de Covid raportate la numărul de populație.

Vezi și: Oficial! Liber la vaccin anti-COVID pentru toată lumea: A fost lansată integral etapa a treia de imunizare

Articole asemănătoare

Back to top button