fbpx

Oficial! Liber la vaccin anti-COVID pentru toată lumea: A fost lansată integral etapa a treia de imunizare

Începând de miercuri, 19 mai, toți doritorii pot beneficia de vaccin anti-COVID în Republica Moldova. Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea, în cadrul conferinței de presă privind Campania de vaccinare.

Astfel, toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva virusului au acces la vaccin începând de astăzi în toate centrele de vaccinare din republică. Oamenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Conform ultimelor date oficiale, se înregistrează o reducere a numărului de cazuri de COVID-19 cu 20% comparativ cu săptămâna trecută. Aceasta se datorează intensificării procesului de vaccinare în rândul populației. Până în prezent, au fost administrate 253.310 doze de vaccine, aceasta presupune o rată de vaccinare de 6,3%.

Totodată, rata morbidității în rândul lucrătorilor medicali s-a micșorat cu 90% de la începutul campaniei de vaccinare – informează Ministerul Sănătății.

În total, au fost raportate 1,342 de reacții adverse, dintre care 95,7% cu forme ușoare, 4,3% cu forme moderate.

Articole asemănătoare

Back to top button