fbpx

Cinci cetățeni ai R. Moldova și unul al Federației Ruse au fost expulzați din Indonezia: Ar fi ocupat ilegal vila unui localnic

Cinci moldoveni și un cetățean al Federației Ruse au fost expulzați din Indonezia după ce, în primăvara anului 2022, au ocupat ilegal vila unui localnic, iar la intervenția poliției au argumentat că aceasta „le-a fost dăruită de Dumnezeu”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cinci dintre persoanele vizate sunt originare din Republica Moldova și au vârstele de 44, 36, 32, 10 și 6 ani. A cincea persoană este din Rusia și are 24 de ani, care a fost deportată în luna septembrie.

Cazul a fost raportat în luna martie, când persoanele respective au pus stăpânire pe vila unui localnic. Proprietarul și autoritățile au mers să discute cu ei, însă aceștia insistau că vila le aparține și le-a fost dăruită de Dumnezeu”, se arată într-un articol plasat pe coconuts.co.

Procesul de deportare a durat mai mult decât în mod obișnuit, întrucât pașaportul uneia dintre persoane dispăruse, iar al alteia – a ars. De asemenea, cetățenii străini refuzau să coopereze cu autoritățile indoneziene. După nouă luni, acestea au fost deportate.

Autoritățile din Bali au solicitat asistența Ambasadei Republicii Moldova din Tokyo pentru procesul de deportare. Familia a fost urcată la bordul unui avion Turkish Airlines pe 21 decembrie. După o escală la Istanbul, cei cinci urmau să ajungă la Chișinău. De asemenea, cetățenii moldoveni au interdicție temporară de a intra în Indonezia.

Articole asemănătoare

Back to top button