fbpx

Chișinău: Secțiile de terapie intensivă sunt la limită. Situația epidemiologică, gravă în continuare

Situația epidemiologică din capitală rămâne a fi, în continuare, gravă. Despre asta a anunțat șefa Direcției Sănătate, Tatiana Bucearschi. Potrivit acesteia, momentan, în secțiile de terapie intensivă nu mai sunt locuri, toate paturile fiind ocupate deja mai multe săptămâni la rând.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Din cele 1.172 de locuri de spital existente, 996 sunt ocupate. În spitale sunt internați 56 de bolnavi în stare foarte gravă, 351 în stare gravă, 587 în stare medie”, a declarat Bucearschi.

Conform datelor oferite de autorități, până astăzi, în Chișinău, au fost înregistrate 56.764 de cazuri COVID-19. Dintre acestea 55.866 au fost declarate vindecate. Restul de 898 de persoane au decedat în drept urmare a complicațiilor.

Totodată, șefa de la Direcția Sănătate a ținut să sublinieze că exostă criză de lucrători medicali.

„După 8 săptămâni de creștere continuă a noilor cazuri de COVID-19, săptămână trecută s-a înregistrat o mică descreștere. Rămân în creștere cazurile grave și extrem de grave. În Chișinău sunt înregistrate 56.764 de cazuri COVID-19, iar 898 de persoane au decedat în urma complicațiilor. Avem o criză mare de lucrători medicali, mulți sunt infectați“, a mai subliniat Bucearschi.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button