fbpx

Alexandr Stoianoglo este cercetat pe alte două capete de acuzare

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo este cercetat pe alte două capete de acuzare, scrie zdg.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vasile Plevan, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a pornit, la 29 noiembrie curent, urmărirea penală pe capetele de acuzare: încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmăririi penale. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de procurora responsabilă de comunicarea cu mass-media a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

La 11 decembrie, CSP l-a desemnat pe Vasile Plevan pentru a examina pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general suspendat, după ce fostul șef al PA Viorel Morari a înaintat un demers în acest sens.

În demersul înaintat, Viorel Morari a invocat că, în cadrul unui briefing de presă, Alexandr Stoianoglo, care exercita funcția de procuror general, ar fi făcut publice informații care constituie obiect de cercetare într-un dosar penal în care este vizat, aducându-i „atingere vieții personale” și „încălcând secretul anchetei”.

În discursul său, Stoianoglo susținea că fostul șef al PA Viorel Morari a fost cel care a expediat informații „reprezentanților puterii pentru a manipulat opinia publică și mai continuă să o facă pentru a discredita activitatea Procuraturii și a procurorului general”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button