fbpx

A fost urcat cu forța într-un automobil și transportat într-o direcție necunoscută. Încă un cetățean moldovean, răpit de autoritățile separatiste

În dimineața zilei de astăzi, 29 octombrie, pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca, reprezentanții structurilor de la Tiraspol au răpit un cetățean al Republicii Moldova, locuitor din stânga Nistrului, care se deplasa spre locul de muncă. Acesta a fost urcat cu forța într-un automobil și transportat într-o direcție necunoscută.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update) Cetățeanul moldovean, reținut joi dimineața de către structurile de la Tiraspol, a fost eliberat

Știrea inițială:

Autoritățile de la Chișinău nu cunosc deocamdată nimic despre locul aflării lui și nici despre starea în care se află. Delegația Republicii Moldova, care s-a întrunit astăzi în cadrul Comisiei Unificate de Control la Bender, consideră că acțiunea a fost posibilă inclusiv datorită toleranței unor membri ai Comisiei, care refuză includerea pe ordinea de zi a problemei.

„Pentru noi este important să eliminăm din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Pacificare structurile de forță, care nu au dreptul să se afle acolo, iar prin aceasta să excludem sechestrarea oamenilor și îngrădirea liberei circulații”,  a declarat conducătorul delegației Republicii Moldova. El a cerut eliberarea imediată și necondiționată a tuturor cetățenilor sechestrați în Zona de Securitate și deținuți ilegal de structurile subordonate Tiraspolului.

Un alt subiect propus de partea moldovenească pentru discuții și respins de exponenții Tiraspolului ține de elaborarea unor regulamente pentru Comandamentul Militar Întrunit (CMÎ) și Statul-major al Forțelor Mixte de Pacificare. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Comisiei încă în decembrie 2001 și în mai 2003, însă realizarea așa și nu a avut loc.

Delegația Federației Ruse propune sistematizarea tuturor documentelor și deciziilor ce se referă la CMÎ, care să servească drept foaie de parcurs în activitate. Delegația Republicii Moldova nu este împotriva sistematizării documentelor, dar consideră că un act concret, elaborat în temeiul acestora, care să stabilească neechivoc obligațiile acestor organe, este strict necesar.

Amintim că,anterior, alte patru persoane, printre care și un polițist, au fost răpite de de autoritățile autoproclamate. Acestea erau bănuite de spionaj în favoare Moldovei. Ulterior, două dintre ele au fost eliberate.

Articole asemănătoare

Back to top button