fbpx

A fost lansat Comitetul Consultativ Independent Anticorupție. Ce scop are și cine sunt membrii

Astăzi, 7 iunie, în cadrul unui briefing, a fost lansat Comitetul Consultativ Independent Anticorupție, format prin decret prezidențial. Scopul Comitetului este de a cerceta orice subiect cu suspiciuni de corupție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Componența Comitetului este următoarea: James Wasserstrom (SUA), Laura Ştefan (România), Alina Radu (directoarea Ziarul de Gardă), Tamara Razin (economistă), Nadejda Hriptievschi, Tamara Razin, Drago Kos (Slovenia).

În cadrul briefingului, președinta a relatat că „hoții din Republica Moldova au reușit să se facă cunoscuți la nivel internațional, pentru că fraudele pe care le-au comis și le mai comit au ajuns să fie cunoscute de întreaga lume”.

„Din păcate, instituțiile statului care trebuie să combată corpția se mișcă foarte încet, mult mai încet decât grupările corupte care fură această țară.

Partenerii noștri de dezvoltare înțeleg cât de gravă e problema corupției în RM și sunt gata să ne ajute, inclusiv activitatea acestui grup, care va fi susținută financiar de către UE și SUA și alți potențiali donatori cu care se discută acum”, a precizat Maia Sandu.

„Comitetul va decide care sunt subiectele pe care le cercetează, va pregăti rapoarte și le va prezenta. Este liber să cerceteze orice subiect cu suspiciune de corpuție”, a adăugat Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button