fbpx

„Vom fi peste tot, scopul este să vă disciplinăm”. În următoarele 10 zile Poliția va patrula intensiv traseele din țară

În cadrul unui briefing de presă, reprezentanții Poliției au anunțat că în următoarele 10 zile urmează o intensificare a patrulării traseelor din Moldova și a documentării șoferilor. În această operațiune vor fi implicați și cei de la Fulger.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanții INSP au subliniat faptul că, în ultimele două luni, șoferii nu au ezitat să apese pedala de viteză, profitând de faptul că oamenii legii sunt preocupați de lupta împotriva COVID-19.

„Am constatat că s-au activizat șoferii care conduc agresiv, cei care organizează curse ilegale. Am ajuns la concluzia că trebuie să acționăm din nou. După starea de urgență, am decis și noi să venim cu o măsură majoră, vom monitoriza șoferii”, au declarat reprezentanții INSP.

Astfel, începând de astăzi, 22 mai, și până pe 31 mai, va fi un filtru pentru a depista șoferii aflați în stare de ebrietate la volan, vitezomanii, dar și cei care au amenzi și nu le-au achitat.

Străzile vor fi patrulate nu doar de polițiști, ci și de angajații Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger, dar și cei de la Direcția Inspectare Efectivă.

„Dacă cineva crede că vor oferi mită polițiștilor sau vor utiliza relația cu polițiștii, sunt cei de la Direcția Inspectare Efectivă, care vor curma aceste acțiuni. Șoferi, vom fi peste tot, nu vă speriați, vă rugăm să colaborați cu noi”, au adăugat cei de la INSP.

În cadrul acestei operațiuni, numită „10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”, vor fi activizate automobilele capcană și radarele. De asemenea, se va pune accent dacă se acordă prioritate pietonilor, dar și ambulanțelor.

„De asemenea, vor fi trași pe dreapta șoferii și vor fi testați la alcoolemie. Acțiunile vor avea loc non-stop. Nu vă intimidăm. Scopul nu este să adunăm cât mai multe amenzi, dar este să vă disciplinăm”, au adăugat reprezentanții INSP.

Amintim că, sâmbătă noaptea, în centrul capitalei a avut loc un teribil accident. În urma acestuia au murit două persoane, iar altele patru au ajuns în stare gravă la spital. Totuși, în următoarele zile oamenii legii au identificat și alți șoferi care plănuiau să organizeze curse ilegale. 

Articole asemănătoare

Back to top button