fbpx

Vlad Plahotniuc, declarat indezirabil în SUA. Anunțul făcut de secretarul de stat american

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Mike Pompeo, a declarat că SUA l-a plasat pe Vladimir Plahotniuc și întreaga sa familie în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul său. Anunțul a fost făcut de către oficial pe Twitter

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Acțiunile corupte ale lui Vladimir Plahotniuc au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din Moldova. Astăzi, îl declar oficial persoană indezirabilă. SUA sunt alături de Moldova în lupta împotriva corupției”, se arată în mesajul șefului diplomației americane, publicat pe contul de Tweeter al acestuia.

Amintim că, la sfârșitul lunii octombrie 2019, Vlad Plahotniuc a fost anunțat în căutare internațională de Centrul Național Anticorupție (CNA). Oamenii legii au deschis un dosar penal în Republica Moldova pe numele fostului lider al PDM în care acesta este cercetat pentru spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

La începutul lunii decembrie 2019, s-a aflat că Vlad Plahotniuc nu are dreptul să intre pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului în următorii zece ani, după ce autoritățile elvețiene au emis o decizie în acest sens.

Presa a scris anterior că viza de tip B1, deținută de fostul lider al PDM, cu care acesta s-a aflat ultima dată în SUA la scurt timp după pierderea puterii, în luna iunie 2019, a expirat la 14 decembrie 2019.  

Citiți și: doc | Noi detalii în cazul lui Plahotniuc: Este căutat în România, SUA și Marea Britanie, inclusiv sub numele Vladislav Novak

Articole asemănătoare

Back to top button