fbpx

doc | Noi detalii în cazul lui Plahotniuc: Este căutat în România, SUA și Marea Britanie, inclusiv sub numele Vladislav Novak

Organele de drept din Republica Moldova au expediat demersuri la misiunile diplomatice din Chișinău în scopul orientării autorităţilor competente pentru identificarea locului aflării lui Vlad Plahotniuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Centrul Național Anticorupție a anunțat astăzi că a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI), Ambasadele României, SUA şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că fostul lider al PDM deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Vladislav Novak.

Potrivit CNA, în scopul efectuării investigaţiilor în vederea stabilirii locului aflării lui Vlad Plahotniuc, instituția a inițiat dosarul de căutare 2019970029. La data de 10 octombrie 2019, în baza ordonanţei procurorului din cadrul Procuraturii Anticorupţie, Plahotniuc a fost anunţat în căutare locală.

La 15 octombrie 2019, Procuratura Anticorupţie a expediat în adresa CNA mandatul judecătoresc din 11 noiembrie 2019 prin care a fost aplicată măsura de arest preventiv pe numele învinuitului. Respectiv, pe 17 octombrie, cererea de anunţare în căutare internaţională cu scop de arestare şi extrădare a fost expediată prin e-mail în adresa CCPI, aceleaşi acte fiind transmise şi prin poştă.

Tot la 17 octombrie 2019, ordonanţa de căutare interstatală a fost expediată şi în adresa Serviciului Tehnologii Infromaţionale al MAI în vederea anunţării în căutare interstatală a învinuitului.

Ulterior, pe 18 octombrie, CCPI a informat CNA că solicitarea de anunţare în căutare pe canalele Interpol în vederea arestării şi extrădării a fost transmisă în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol.

La 31 octombrie 2019, CNA a adresat un demers către Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul MAI din România referitor la aflarea învinuitului în orașul Iaşi în perioada 25 – 28 octombrie 2019. Pe 5 noiembrie, în răspunsul adresat CNA, MAI a informat că demersul a fost redirecţionat către Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La data de 4 decembrie 2019, în scopul orientării autorităţilor competente în vederea identificării locului aflării învinuitului au fost expediate demersuri şi la Ambasadele Regatului Unit şi a Statelor Unite ale Americii din Republica Moldova. Suplimentar, la 10 decembrie 2019, CNA a sesizat că învinuitul deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Vladislav Novak.

Articole asemănătoare

Back to top button