fbpx

Viza cu care Plahotniuc a călătorit oficial în SUA pe parcursul a patru ani a expirat. Când a fost folosită ultima dată?

Viza de tip B1, deținută de fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, cu care acesta s-a aflat ultima dată în SUA la scurt timp după pierderea puterii, în luna iunie 2019, a expirat la 14 decembrie 2019. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Viza în cauză i-a fost oferită pentru identitatea lui reală, cu numărul de pașaport „AA0000001”, eliberat de autoritățile Republicii Moldova, scrie realitatea.md.

Deși se spune că ar fi și acum în Statele Unite ale Americii, potrivit bazei de date deschise a organelor de imigrare ale SUA, cetățeanul Republicii Moldova Vladimir Plahotniuc, cu pașaportul cu numărul „AA0000001”, s-a aflat pentru ultima dată în SUA în perioada 15-17 iunie.

Plahotniuc a intrat și s-a aflat pe teritoriul SUA în baza unei vize de tip B1, pentru călătorii temporare, eliberată celor care doresc intrarea în Statele Unite în scopuri de afaceri.

Potrivit aceleiași baze de date, în decursul anilor 2015 – 2019, Plahotniuc a avut 16 vizite pe teritoriul Statelor Unite (intrări și ieșiri) cu o durată între una și cinci zile.

Cea mai scurtă vizită a avut loc pe 11 aprilie 2015, când Vlad Plahotniuc a intrat pe teritoriul SUA și a plecat în aceiași zi. Cele mai lungi vizite, cele de cinci zile, au avut loc între 10 – 15 iulie 2017 și 2 – 7 mai 2019.

Aceasta, însă, nu înseamnă că fostul lider democrat nu se poate afla în SUA în baza pașaportului său eliberat de autoritățile Republicii Moldova pe numele Vladislav Novak.

Precizăm că organele de drept din Republica Moldova au expediat săptămâna trecută demersuri la misiunile diplomatice din Chișinău în scopul orientării autorităţilor competente pentru identificarea locului aflării lui Vlad Plahotniuc. CNA a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI), Ambasadele României, SUA şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că fostul lider al PDM deţine încă o identitate cu acte valabile pe numele Vladislav Novak.

La începutul acestei luni, s-a aflat că Vlad Plahotniuc nu are dreptul să intre pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului în următorii zece ani. Autoritățile elvețiene au emis o decizie în acest sens pe data de 3 decembrie curent.

Articole asemănătoare

Back to top button