fbpx

doc | Plahotniuc nu are dreptul să intre în următorii 10 ani pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului

Vlad Plahotniuc nu are dreptul să intre pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului în următorii zece ani. Autoritățile elvețiene au emis o decizie în acest sens pe data de 3 decembrie curent. Despre aceasta scrie deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit parlamentarului, fostul lider democrat nu poate să o facă sub identitatea sa, dar nu și sub cea de Vladislav Novak.

„Vladimir Plahotniuc nu are dreptul să intre pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului. Vladislav Novak, pe de altă parte…nu se știe”, menționează Alaiba.

De asemenea, deputatul spune că, în contextul în care Plahotniuc nu mai revine, următorul din „lista celor ce trebuie dați jos” este președintele Igor Dodon.

Precizăm că, anterior, RISE Moldova a dezvăluit într-o investigație faptul că Vlad Plahotniuc deține o vilă de lux într-o suburbie a orașului elvețian Geneva, chiar pe malul Lacului Leman, unde locuiește familia sa. Casa are o suprafață de circa 450 de metri pătrați, iar terenul – peste 5000 de metri pătrați, inclusiv o porțiune de lac.

Fostul lider al PDM a părăsit Republica Moldova la mijlocul lunii iunie curent, imediat după discuțiile de la ședința Consiliului Național Politic în cadrul căreia s-a decis retragerea formațiunii de la guvernare, ca urmare a învestirii Guvernului condus de Maia Sandu. Actualmente, acesta s-ar afla în Miami, SUA, unde a fost văzut în repetate rânduri.

Articole asemănătoare

Back to top button