fbpx

video | Un nou dosar penal ar fi fost deschis pe numele lui Renato Usatîi. Din ce motiv este urmărit politicianul?

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Partidului Nostru (PN) au susținut că pe numele președintelui formațiunii, Renato Usatîi, a fost deschis un nou dosar penal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Membrii PN au menționat că numele liderului vizează într-un dosar cu infracțiunea „organizarea unei scheme frauduloase de introducere pe teritoriul Republicii Moldova, din Federația Rusă, a mijloacelor financiare în proporții deosebit de mari”. Potrivit lor, aceasta este pornită de pe 27 decembrie – două zile după ce președintele a mers în Europa la un tratament.

Așadar, din informația anunțată, procurorii au cerut ieri instanței dispunerea unui nou arest preventiv în privința lui Renato Usatîi și anunțarea lui în căutare.

Pentru solicitarea arestului preventiv, procurorii argumentează că „în acest moment, dacă s-ar afla în libertate, având în vedere că probele din cauza penală indică faptul că în privința mai multor cetățeni străini a fost organizată ilegal intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, aflându-se, de asemenea, ilegal pe teritoriul statului nostru, există temeiuri rezonabile precum că învinuitul Renato Usatîi, împreună cu complicii săi, își va continua acțiunile sale criminale de organizare a migrației ilegale, de a facilita intrarea ilegală și a scoate cetățeni străini ilegal de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Ei mai spun că articolul pe care a fost deschis dosarul penal și motivul în sine pentru care se cere arestul preventiv este diferit, ceea ce, cred ei, nu este corect.

Menționăm că Procuratura Generală nu a venit cu detalii la acest subiect, iar șeful Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a refuzat să comenteze subiectul, până când, transmite tv8.md.

Articole asemănătoare

Back to top button