fbpx

video | Stare de urgenţă pe o insulă din Hawaii: Incendiile de vegetație nu contenesc, iar mii de persoane au fost evacuate

Incendiile de vegetație nu mai contenesc pe insula Maui din statul american Hawaii. „Valuri” de foc au pus stăpânire pe zonă îl ultimele zile, iar salvatorii au început deja măsurile de securitate în forță.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În context, autoritățile locale s-au văzut nevoite pentru a declara „stare de urgență” pe insulă, pentru a permite autorităţilor statului să ofere o asistenţă rapidă şi eficientă celor afectaţi. Așadar, mii de persoane au fost deja evacuate.

Vineri, pompierii au stins un incendiu, însă un altul a început să ardă în jurul orei locale 13:30. Acesta a fost înregistrat în apropierea unor magazine de vânzare cu amănuntul de la marginea oraşului Kahului. Astfel, clienții din două clădiri au trebuit să se adăpostească într-un alt loc.

Potrivit primarului din Maui, Michael Victorino – incendiile au afectat circa 50 de kilometri pătraţi de trestie de zahăr, iar șeful Serviciului de Pompieri, Rylan Yatsushiro, susține că intensitatea flăcărilor a fost condiționată de vânturile puternice.

Așadar, ordine obligatorii de evacuare au primit fabrica de zahăr şi şcoala din Puunene, construită în 1922, transmite mediafax.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button