fbpx

video | Protest pro și anti-Dodon la Curtea de Apel: „Te-au cumpărat cu o sticlă de vodcă”

Simpatizanții PSRM continuă protestele și astăzi. De această dată, manifestanții s-au adunat în fața Curții de Apel Chișinău, unde magistrații examinează recursul înaintat de procurorii anticorupție, pe 27 mai, privind schimbarea măsurii preventive, din arest la domiciliu în arest în izolator, în privința fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procuratura solicită plasarea acestuia în arest în izolator, iar avocații – eliberarea sub control judiciar.

Sursa video: newsmaker.md

În timp ce magistrații examinează recursul procurorilor privind schimbarea măsurii preventive în privința lui Igor Dodon, oamenii s-au luat la ceartă în fața CA.

La protest s-au adunat atât simpatizanți PSRM cât și oameni care i-au acuzat pe manifestanți că ar fi fost aduși în schimbul unei „sticle de vodcă” și că „apără bandiții”.

Foto: unimedia.info

Amintim că, în dimineața de 24 mai, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore, fiind învinuit de coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Membrii Partidului Socialiștilor consideră că reținerea fostului președinte Dodon este un „show de doi bani” și un „cadou politic” pentru Maia Sandu, cu ocazia zilei de naștere a președintei. Mai mult, aceștia consideră că învinuirile aduse sunt nefondate.

Potrivit acuzatorilor de stat, pedeapsa maximă în dosarul în care este vizat Igor Dodon este de până la 20 de ani de închisoare.

Igor Dodon a respins acuzațiile ce i se aduc (n. r. – este vorba despre trei capete de acuzare, printre care și îmbogățire ilicită și finanțarea partidului de către un grup criminal organizat).

Maxim Lebedinschi, avocatul lui Igor Dodon, afirmă că ex-președintele Republicii Moldova este victima unei „tentative de intimidare”, iar dosarul său este „unul politic și nu unul bazat pe fapte”.

Citește și: Procurorul pe caz afirmă că Dodon se pregătea să plece din țară pe 26 mai: „Am insistat pe arestarea lui pentru a nu se ascunde”

Articole asemănătoare

Back to top button