fbpx

video | Evoluția municipiului Chișinău spre un viitor european

În ultimii ani, Uniunea Europeană a investit în municipiul Chișinău peste două miliarde de lei. Aceste fonduri s-au transformat în peste 40 de proiecte și programe în curs de dezvoltare, care au schimbat spre bine cele 35 de localități din municipiu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Circa 600 de milioane de lei au fost investiți în infrastructură, pentru construcția sistemelor de apă și canalizare, renovarea parcurilor, construcția centrelor sociale și de plasament, precum și iluminarea străzilor din localități.
Cu peste 500 de milioane de lei s-au reparat drumuri și au fost procurate noi unități de transport public.

Din alte 200 de milioane de lei au fost reparate și dotate spitale și centre de sănătate cu utilaje medicale, echipamente moderne și mobilier nou. Mai multe biblioteci, școli și grădinițe au fost renovate și dotate cu echipament digital – investiții care au constituit peste 10 milioane de lei.

Aproximativ 500 de milioane de lei au fost investiți în proiecte de eficiență energetică, prin reabilitarea termică a instituțiilor și instalarea panourilor fotovoltaice.

În videograficul de mai jos puteți viziona cum s-a schimbat spre bine municipiul Chișinău datorită investițiilor europene.

Articole asemănătoare

Back to top button