fbpx

video | Deputații Platformei DA au depus o sesizare la Procuratură pe numele președintelui raionului Dubăsari. De ce este învinuit acesta?

Deputații Platformei DA au depus o sesizare la Procuratură și îi solicită lui Alexandr Stoianoglo să examineze activitatea președintelui raionului Dubăsari, Grigore Filipov. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing susținut de Chiril Moțpan și Stela Macari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lor, situația în zona de securitate este una foarte gravă, iar președintele raionului Dubăsari ar neglija acest fapt, în contextul situației în care în regiune au fost instituite peste 30 de posturi ilegale. Mai mult, deputații afirmă că zona de securitate devine tot mai militarizată în ultima perioadă, fapt care ar fi favorizat chiar de autoritățile de la Chișinău.

Așadar, Grigore Filipov este acuzat că ar fi permis autorităților nerecunoscute ale Transnistriei să ocupe teritoriile satelor Roghi, Vasilievca și Corjova, subordonate autorităților constituționale de la Chișinău, contrar atribuțiilor sale funcționale. Deputații cer Procuratorii să verifice acțiunile lui prin prisma infracțiunilor prevăzute de Codul Penal și cel Contravențional și, în caz că suspiciunile se vor confirma, să îl tragă la răspundere pentru abuz de putere, abuz de serviciu sau neglijență de serviciu.

Articole asemănătoare

Back to top button