fbpx

video | Ce se întâmplă cu posturile TV care au rămas fără licență, după suspendarea stării de urgență?

La conferința de presă după ședința Guvernului din 10 ianuarie, purtătorul de cuvânt al executivului, Daniel Vodă, a fost întrebat ce se întâmplă după suspendarea stării de urgență cu cele 12 posturi cărora le-a fost suspendată licența. Potrivit acestuia, licențele rămân suspendate până la clarificarea cine sunt proprietarii efectivi ai acestor posturi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Respectiv, autoritățile statului se conduc de prioritatea ca informațiile prezentate să fie obiective și corecte, iar posturile care dezinformează, sau care au scopul de a manipula și de a promova o agendă inclusiv externă, vorbesc aici despre influențe inclusiv din exterior care atentează la securitatea națională, promovează propaganda și dezinformează, să nu aibă posibilitatea să poluează mințele cetățenilor noștri.

La fel cum ne îngrijim de sănătatea noastră când suntem în sezonul gripei și a răcelilor, la fel cum ne îngrijim de sănătatea noastră în timpul unei epidemii, așa trebuie să ne îngrijim și de sănătatea noastră mintală atunci când vorbim despre informația pe care o consumăm. (…)

Noi am spus foarte clar că vom avea acțiuni ferme în direcția diminuării informației toxice, informației care dezinformează și care propagă falsuri,” a menționat Daniel Vodă.

Amintim că, la sfârșitul anului 2022, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a suspendat activitatea postului TV Primul în Moldova și a altor cinci posturi TV (TV6, Orhei TV, Accent TV, NTV Moldova și RTR Moldova), până la anularea stării de urgență din țară. Ulterior, în octombrie 2023, la propunerea șefului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Mustață, CSE a suspendat temporar licența altor șase posturi de televiziune: Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Articole asemănătoare

Back to top button