fbpx

video | Angajați ai Ambasadei Ruse, filmați cum părăsesc sediul diplomatic de la Chișinău după ce R. Moldova a redus numărul lor

Zeci de angajați ai Ambasadei Federației Ruse la Chișinău s-au întors, azi, acasă. Aceștia și-au încheiat misiunea în țara noastră, după ce autoritățile Republicii Moldova au redus numărul de diplomați ai Ambasadei ruse de la 70 la 25, scrie realitatea.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rușii au fost transportați la Aeroportul Internațional Chișinău cu două autocare, mai multe automobile, dar și un camion.

La ora 5:30 dimineața, pe Aeroportul din Chișinău a aterizat avionul Federației Ruse, iar peste o oră, angajații Ambasadei au început să părăsească sediul diplomatic.

Presa nu a avut acces în Aeroport, pentru a discuta cu diplomații ruși. Imaginile video au fost surprinse de la intrare în aerogară.

La sfârșitul lui iulie, autoritățile Republicii Moldova au redus semnificativ numărul personalului diplomatic al Ambasadei Ruse la Chișinău. Decizia urmează să fie pusă în aplicare din data de 15 august.

Mai exact, componența diplomatică rusă ar urma să constituie 10 persoane. Acestea vor fi alese de oficialii din Federația Rusă. Restrângerile se aplică și personalului din pozițiile tehnice, administrative și de serviciu, care va fi format din 15 persoane. În prezent, Ambasada Rusă are aproximativ 70 de funcționari.

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a anunțat că motivul principal al acestei decizii este încercările continue de destabilizare a situației interne în țară.

Articole asemănătoare

Back to top button